Construccions emblemàtiques de Mataró

La ciutat catalana de Mataró, es troba enclavada en el litoral mediterrani, sent la capital de la comarca del Maresme. A més es troba a tan sol 30 quilòmetres de la capital de Catalunya, Barcelona.

Els orígens de la seva fundació es remunten a l’època romana, és per això que encara avui dia podem trobar nombrosos vestigis d’aquesta etapa.
T’animem al fet que segueixis llegint i descobreixis aquesta bella ciutat i els seus carrers plens de l’encant del seu passat però també del present i del seu futur.

Construccions emblemàtiques de Mataró Vila Romana de Torre Llauder

 

construcciones romanas mataró
Com ja us dèiem anteriorment, la història de Mataró està lligada a l’imperi romà. No s’entén la història d’aquesta ciutat sense parlar de la Vila Romana de Torre Llauder, el qual és un jaciment arqueològic que data del segle I a. de C. en el qual es trobava situada una vila rústica reservada a l’explotació agrícola.

Casa Vilallonga

edificios de mataró

La Casa Vilallonga de Mataró fué contruida en 1846 per l’arquitecte Jeroni Boada, situada en la part de llevant just a la plaça Major d’aquesta localitat.

En la seva façana podem trobar la inscripció amb la data de la seva construcció així com una balconada correguda i quatre pilastres amb capitells derivats del jònic ornamental del seu cos central. En el seu conjunt aquest edifici es va concebre sota els paràmetres clasicistas.

Casa Coll i Regàs

Aquest edifici purament modernista, creat per l’arquitecte català Josep Puig i Cadafalch en 1898, va anar un encàrrec de l’empresari tèxtil Joaquim Coll i Regàs.

La seva característica façana la fan un exponent dels elements significatius del decorativismoque va caracteritzar el moviment modernista. L’any 2000 va ser declarada en la categoria de monument històric, ben cultural d’interès nacional.

La Capella de Sant Sebastià

construcció capella

Aquesta petita capella es troba situada en la cantonada d’un edifici, entra la Plaça Santa Ana i el Carrer Barcelona. Es tracta d’una capella oberta, a la qual un pot accedir a través de dues portes. Una de les portes dóna al Carrer Barcelona, en aquesta porta podem observar tres escuts, un amb les armes de Mataró, un altre amb les del rei simbolitzant la jurisdicció real i finalment les de la ciutat comtal de Barcelona que dóna nom per això a aquest carrer.

Aquesta preciosa i petita capella es troba al mateix edifici Ca Ximenes, en el qual podem observar les seves línies neoclàssiques. I a l’interior de la capella veurem l’escultura de Sant Sebastià, colodada aquí per Pere Coll en 1985, amb motiu de la restauració de la capella en la qual estava abans.

La Basílica de Santa María de Mataró

construccións en mataró

Es tracta d’una església situada en el cor de Mataró. La seva existència data de l’any 1008, i està declarada com ben cultural d’interès nacional.
A més es té constància que abans de l’actual temple que podem visitar avui dia, va haver-hi una església romànica i encara abans un temple d’origen romà.

Deixa’t sorprendre per la bellesa de Mataró, el seu art i la seva cultura t’atraparan. A què estàs esperant per planejar una escapada a aquesta bonica ciutat?

Edificis d’interès a Granollers

Edificis d’interès a Granollers

Granollers és la capital i la ciutat més poblada de la comarca del Vallés Oriental. Aquesta ciutat es troba dotada d’un encant especial a causa de la seva història i al fet que algunes de les seves edificacions daten de més de 4.000 anys d’antiguitat.

Molts d’aquests edificis i construccions es troben en perfecte estat avui dia. Per això volem mostrar-vos el nostre llistat d’edificis d’interès a Granollers, seguiu llegint i us sorprendreu amb la bellesa d’aquesta petita ciutat catalana.

Edificis d’interès a Granollers La Porxada

La Porxada, és un edifici renaixentista que servia de llotja de gra, a més és l’edifici més emblemàtic de la ciutat de Granollers.

La Porxada data de l’any 1586 i les seves dimensions són de 24 metres de llarg per 15 d’ample, i està formada per 15 columnes toscanes, tres interiors i 12 exteriors, que sostenen la seva teulada de quatre vessants.

Aquesta obra que es troba situada en ple casc històric de la ciutat, davant de l’ajuntament, ha estat declarada ben cultural d’interès nacional.

L’Església de Sant Esteban

San Esteban de Granollers és una església situada en el ceptre del municipi de Granollers, a més es troba inclosa en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Aquesta església compta amb la característica especial que en la seva arquitectura podem distingir quatre etapes estilístiques; la prerromántica, la romànica del segle XII, la gòtica i la moderna.

A més el seu campanar és una obra protegida com ben cultural d’interès local. El campanar és l’única part d’aquesta església que es conserva de l’església gòtica. Pel que la seva visita és obligada si ens trobem a Granollers.

Les muralles de Granollers

murallas-granolles

Una altra construcció important de la història a Granollers van ser les seves muralles. Actualment es conserven part dels 2.800 metres de muralla construïts entre 1366 i 1380 com métido defensiu i dissuasori enfront de possibles atacants.

A partir del segle XIX i a causa de les noves necessitats urbanístiques de la ciutat, alguns trams van ser derruïts però encara podem seguir gaudint d’un trosset d’història als carrers de Granollers.

L’Ajuntament

La Casa Consistorial de Granollers (Ajuntament), es troba just davant de la Proxada, de caràcter neogòtic la seva construcció data del segle XVI i el seu estil característo i peculiar no us deixarà indiferents.

L’Adoberia d’en Ginebreda

Es tracta d’una curtiduria del segle XVI, la qual es conserva en un meravellós estat malgrat la seva antiguitat. A nivell històric ens mostra un retrat de les tècniques d’elaboració d’adobats de l’època, una activitat molt comuna a la zona.

La Casa del Condestable

La Casa del Condestable, antiga casa dels Tagamanent, es troba al Carrer Sant Roc. A més del seu interès històric, per haver estat el lloc on va morir el condestable Pere de Portugal, també compta amb un gran interès arquitectònic a causa de la seva entrada en la qual podem apreciar un arc de mig punt i el seu impressionant finestral gòtic d’arc trebolado.

Deixa’t enamorar per aquesta preciosa ciutat i la seva impressionant arquitectura, a què estàs esperant per viatjar a Granollers?.

Preus per construir una casa prefabricada a la província de barcelona

Preus per construir una casa prefabricada a la província de barcelona

Trobar casa al nostre país segueix sent una tasca complicada, i en algunes ciutats gairebé impossible, és per això que cada vegada són més els espanyols que es decanten per aquesta opció. Les cases prefabricades ens obren un món de noves possibilitats, ja que ens donen l’opció d’aconseguir el nostre propi habitatge independent i al nostre gust sense la necessitat de gastar una quantitat desorbitada de diners.

Segueix llegint i descobreix-ho tot a prop dels preus d’aquest nou sistema de construcció de cases.

prefabricadas-cardedeu

Quant costa una casa prefabricada?

Segons el portal habitissimo, el preu mitjà d’un habitatge prefrabicada ronda els 75.000€. Els pressupostos més assequibles estan entorn dels 5000€, sent 150.000€ el preu màxim pel qual es mouen aquest tipus d’immobles.

argentona-atascos

Aquests preus variaran depenent dels materials utilitzats per a la seva construcció, així com els diferents acabats si són més o menys luxosos. Les cases prefabricades més econòmiques solen ser les de fusta, mentre que els preus més elevats corresponen als habitatges d’acer.

Tipus de cases prefabricades

Cases prefabricades de fusta

Com us comentàvem anteriorment, aquest tipus de cases prefabricades són les més econòmiques que podem trobar. La seva estètica és més rústica i donen una sensació de calidesa i recolliment quan entres en elles. Per tot això el seu impacte ambiental és mínim i es considera un dels tipus de cases prefabricades més eficients del mercat. Quant a la seva construcció, aquesta es basa en uns moderns sistemes d’assemblatge de laminatges, fibres, aglomerats o fusta natural, sent per tant cases molt segures i funcionals energèticament.

prefabricados madera

Casas prefabricades de formigó

Les cases prefabricades de formigó tenen un preu una mica més elevat que les de fusta, però no són les més cares. Aquest tipus de cases tenen un estil molt més urbà i són estèticament i visualment modernes. Actualment podem trobar al mercat nombrosos tipus de cases prefabricades de formigó que consten de mòduls, podent així tenir cases més o menys grans en funció de les nostres necessitats.

Casas prefabricades sostenibles

Aquest tipus d’habitatges conjuminen disseny i responsabilitat amb el medi ambient, per la qual cosa cada vegada són més populars entre els usuaris que busquen una llar sostenible i que cuidi del nostre entorn.

En aquestes cases tots els espais i materials estan pensats perquè hi hagi una harmonia amb la naturalesa, per la qual cosa conjuminen sostenibilitat amb confort.prefabricados argentona

Casas prefabricades d’acer

Sens dubte són les més cridaneres visualment, a més l’acer aporta resistència a l’estructura i fa que els acabats siguin perfectes.

Altres avantatges de l’acer són que utilitzant-ho la durabilitat de la construcció augmentarà, així com la rapidesa amb la qual es construiran els diferent mòduls que conformin l’habitatge.

Podràs trobar una àmplia gamma de dissenys entre els quals s’imposa un estil avantguardista, de lineas pures i d’una qualitat màxima.

Decideix-te per una casa prefabricada, descobreix les infinites possibilitats que hi ha i tingues la casa dels teus somnis. I tu?, amb quin tipus de casa prefabricada et quedes?